АПСОЛВЕНТКИЊА ГЕОГРАФСКОГ ФАКУЛТЕТА ДРУГА НА СВЕТУ!

Апсолвенткиња Географског факултета Универзитета у Београду, Милица Драговић, у сарадњи са ОШ “Милош Обреновић”, је кроз корелацију наставе географије и енглеског језика, освојила II место на Mеђународном методичком конгресу на Оксфордском Универзитету (Велика Британија), на тему: Иновативни приступ настави географије.

Милица Драговић, апсолвент студијске групе Географија, после веома успешно савладаног предмета Методика наставе географије и приказане велике креативности у извођењу наставе и писању припреме за час, код проф. др Љиљане Живковић, а у сарадњи са асистенткињом Иваном Ђорђевић, одржала је у ОШ „Милош Обреновић“ у Аранђеловцу, час географије. Милица је одржала час у корелацији са енглеским језиком, уз асистенцију професора енглеског језика, Јелене Станишић, користећи самокреирану иновативну методу рада „GeoEnglish puzzle“ (фотогрфија испод).

1a 2

Метод и припремљен час, послати су на Међународни методички конгрес на Оксфордски Универзитет, где је након вишефазног оцењивања и бодовања, овај метод рада показао велику иновативност, јер поспешује ученичку креативност, социјализацију, корелацију са другим предметима али и искључује коришћење технологија које су све више заступљене у раду. Миличин метод је на конгресу, на којем су учествовале бројне светске земље, заузео II место, иза првопласираних Сједињених Америчких Држава, а испред домаћина, Велике Британије.

3

Након овог успеха, Милица је као волонтер представљала Географски факултет, на недавно завршеној 14. СВЕТСКОЈ ГЕОГРАФСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ (iGeo 2017) која је одржана у Београду.

4