DBU

Poštovani,

U ime Nemačke fondacije za životnu sredinu – DBU (Deutsche Bundesstiftung Umwelt ) pozivam studente master i doktorskih studija Geografskog fakulteta da prisustvuju prezentaciji DBU stipendija u oblasti zaštite životne sredine koja će biti održana u Sali za sednice Šumarskog fakulteta u sredu 15. maja 2013. godine u 13 časova.

Fondacija će stipendijama podržati najširi spektar struka pri čemu predlog projekta mora biti usmeren na zaštitu životne sredine, ekologiju, održivi razvoj, klimatske promene ili obnovljive izvore energije. Stipendija omogućava istraživački boravak u periodu od šest do dvanaest meseci u nemačkim institucijama (univerziteti, istraživački centri, ministarstva, nevladine organizacije). Mesečna stipendija iznosi 1.060 eura, a troškovi zdravstvenog osiguranja i pohađanja kursa nemačkog jezika pre i posle dolaska u Nemačku su pokriveni. Krajnji rok za prijavu za stipendiju je 1. avgust 2013. godine.

DBU stipendija je najbolji način da diplomci steknu prvo radno iskustvo i to u inostranstvu i da stečena znanja potom prenesu u našu zemlju. Više informacija o stipendiji i o mom iskustvu sa DBU stipendijom na prezentaciji.

Ana Borisavljević, DBU Alumni
Istraživač saradnik
Univerzitet u Beogradu
Šumarski fakultet