Konferencija EkoKon – Sva lica klimatskih promena – Otvoren konkurs za studentske radove

Iz udruženja Ekogeneza, koje u partnerstvu sa udruženjem Dete – zaštitnik planete uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine prvi put u novembru ove godine organizuje konferenciju EkoKon – Sva lica klimatskih promena.

EkoKon ima za cilj da prikaže klimatske promene iz različitih uglova, kako kroz nauku tako i kroz umetnost. Na konferenciji će govoriti stručnjaci iz oblasti kao što su meteorologija, biologija, poljoprivreda, psihologija i pravo, a svoju reč će imati i predstavnici više organizacija civilnog društva čija je oblast delovanja vezana za klimatske promene.

U okviru EkoKon projekta od 1. do 30. septembra raspisujemo četiri konkursa:

  • Konkurs za stručne radove namenjen svim studentima upisanim na fakultete i visoke škole u Republici Srbiji
  • Konkurs za eseje namenjen svim beogradskim srednjoškolcima
  • Likovni konkurs
  • i Foto-konkurs namenjeni svim ljubiteljima slikarstva i fotografije.

Želimo da saznamo da li i kako klimatske promene utiču na različite oblasti usavršavanja i istraživanja, ali i da li delatnosti u tim oblastima utiču na same klimatske promene. Zbog toga je konkurs za stručne radove namenjem studentima svih akreditovanih visokoobrazovnih ustanova u Srbiji.

Autori osam prvoplasiranih radova će biti pozvani da svoje radove i predstave na konferenciji EkoKon, dok će preostalih sedam autora biti gosti EkoKon-a i dobiti sertifikate o učešću na konferenciji. Apstrakti svih radova koji budu ispunili uslove Konkursa biće objavljeni u elektronskom izdanju „Zbornika sažetaka”, a po želji autora mogu biti objavljeni i radovi u celosti na portalu EkoBlog.

Za sva pitanja i nedoumice možete kontaktirati sa nama putem imejla info@ekogeneza.org ili strucni.radovi@ekogeneza.org.

Ekogeneza je neprofitna nevladina organizacija koja okuplja ljubitelje životne sredine i nauke u cilju podizanja ekološke svesti u Srbiji. Postojimo od aprila 2019. godine. Tim Ekogeneza čine stručnjaci iz oblasti ekologije, biologije, zaštite životne sredine, poljoprivrede i pejzažne arhitekture koji su se najpre okupili kao autori portala EkoBlog, a zatim odlučili da edukaciju i širenje ekološke svesti podignu na viši nivo. Ove godine smo nakon više od 600 tekstova na EkoBlogu koje pročita 15.000 čitalaca mesečno osnovali i prvi ekološki podkast u Srbiji – EkoPod, a konferencija EkoKon predstavlja naš najnoviji poduhvat.

Tekst konkursa

Poster (A3)