KONKURS ZA BG PRAKSU PRODUŽEN DO 14. MAJA

Beograd, 8. 5. 2019. Danas je produžen rok za prijave studenata za program Univerzitetske radne prakse BGPRAKSA 2019 do sledeće srede, 14. maja u ponoć.

Uz obezbeđenu naknadu za troškove prevoza i obroka studenti tokom tromesečne prakse imaju mentore i zadatke na oko 150 različitih pozicija u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima gradske uprave i gradskim opštinama koje učestvuju u programu. Planiran početak prakse je 17. juni.

Konkurs je otvoren za studente sa više od dvadeset fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu i kroz njega je u proteklih osam godina prošlo preko 2000 studenata koji su na ovaj način unapredili svoje akademsko obrazovanje i stekli vredno radno iskustvo.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Ove godine učestvuju: 12 gradskih preduzeća : JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”,  Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, JKP „Gradske pijace“, JKP „Zelenilo Beograd“, 8 gradskih opština:  Voždovac,  Zemun, Savski venac, Stari grad, Vračar, Grocka, Zvezdara i Mladenovac, 11 ustanova kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Biblioteka „Vlada Aksentijević“ Obrenovac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Jugoslovensko dramsko pozorište, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, „Centar za likovno obrazovanje“ Šumatovačka, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i  13 sekretarijata Gradske uprave.

Krajem maja i početkom juna biće poznati rezultati prvog kruga selekcije i organizovani intervjui sa studentima.

Angažovanje u programu nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodova kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu. Program realizuje od 2010. godine Univerzitet u Beogradu u saradnji sa Gradom Beogradom pod nazivom Univerzitetska radna praksa – BGPRAKSA – u javnim i javnim-komunalnim preduzećima grada Beograda, od 2011.godine i u organizacionim jedinicama Uprave, a od 2012. godine i u ustanovama kulture i opštinama Grada Beograda.

POZIV – BG PRAKSA 2019

untitled