KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje

Konkurs za dodelu stipendija

u okviru Programa podrške namenjenom doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama (Civil Society Scholar Awards – CSSA) za školsku 2017-2018. godinu.

Program CSSA podržava međunarodnu akademsku mobilnost sa ciljem da doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama pruži podršku i omogući pristup sredstvima koja su im potrebna za dalje akademsko-profesionalno usavršavanje.

Ko može da se prijavi?

Konkurs je namenjen:

  1. Doktorantima koji studiranju na nekom od akreditovanih univerziteta u Srbiji ili inostranstvu;
  2. Zaposlenima na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a koji imaju diplomu master studija.

Koje aktivnosti mogu biti finansirane?

Program podrške namenjen je kratkoročnim, međunarodnim istraživačkim projektima kao što su: rad na terenu (prikupljanje podataka), istraživačke posete bibliotekama, arhivama ili univerzitetima, razvoj kurikuluma, aktivnosti u oblasti međunarodne istraživačke saradnje koje imaju za cilj izdavanje publikacije.

Biće podržane aktivnosti koje su u oblasti društvenih nauka, a posebno one koje su u vezi sa: pravom, pravdom i dobrom upravom, održivim razvojem, ekonomskim pravima i pomoći siromašnima, javnim zdravljem, socijalnim radom i unapređenjem zajednice, novim medijskim zakonima i politikama, inkluzivnim obrazovanjem, post-konfliktnim studijama i ljudskim pravima.

Trajanje projekata: između 2 i 9 meseci.

Vremenski rok za izvođenje projekata: od 1. septembra 2017. do 31. avgusta 2018. godine.

Traženi dozvoljeni iznos za doktorante ne sme da prelazi 10 000 američkih dolara, a za zaposlene na visokoškolskim ustanovama 15 000 američkih dolara.

ROK ZA PRIJAVU JE 31. MART 2017. GODINE.

Dodatne informacije u vezi sa prijavom na konkurs, ali i samim konkursom možete pronaći na http://www.bos.rs/srp/izdvajamo/20/2017/02/06/konkurs_-civil-society-scholar-awards-20172018.html

stipendije