MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELjA U BEOGRADU (ISWiB) 2016

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) je internacionalni festival koji se održava u Beogradu od 17. do 24. jula 2016. godine i koji već dugi niz godina okuplja preko 150 studenata iz preko 40 država širom sveta.

Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica koje se koriste raznim metodama pruže svoj doprinos rešavanju tih problema.

Ove godine slavimo jubilarnu 10. godinu postojanja i pod sloganom „Generacije slave inovacije“ studenti će moći da učestvuju u 9 zanimljivih radionica kao što su: mjuzikl, biotehna, diskusija, socijalni projekat, video i druge. Osim edukativnog programa, mladima se pruža mogućnost upoznavanja Beograda i razmena mišljenja sa svojim vršnjacima u ambijentu oslobođenom od predrasuda, rasizma, ksenofobije, homofobije, nasilja i govora mržnje. Učesnici će upoznati i stručnjake različitih profesija i biće podsticani na društveni aktivizam u sopstvenoj lokalnoj zajednici.

Više informacija na http://iswib.org