Obeležen Dan Geografskog fakulteta 2019

U petak, 21. juna 2019. godine, u prostorijama Fakulteta u Vojvođanskoj 1, upriličena je svečanost povodom obeležavanja Dana Geografskog fakulteta, na kojoj je obeležena 126. godišnjica postojanja.

Svečanost je započela u 11:00 časova u amfiteatru pozdravnim govorom dekana Fakulteta prof. dr Dejana Filipovića i uvaženih gostiju, Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, mr Mladena Šarčevića, Ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavice Đukić Dejanović i prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, prof. dr Nenada Zrnića.

Ovom prilikom dekan prof. dr Dejan Filipović i prodekan za nauku i međunarodnu saradnju doc. dr Aleksandar Đorđević, predstavili su rezultate i ostvarenja Fakulteta u prethodnoj godini kao i plan za naredni period. Takođe, na svečanosti su dodeljene zahvalnice i plakete zaslužnim pojedincima, fakultetima i institucijama, ali i nagrade najboljim studentima.

Svečanosti su prisustvovali brojni profesori, asistenti, članovi nenastavnog osoblja i studenti Fakulteta, predstavnici univerziteta, fakulteta, stručnih i naučnih institucija, predstavnici Grada, kao i drugi uvaženi gosti.

Fotografije sa proslave možete pogledati ovde.