ODRŽANA PREZENTACIJA TAKMIČENjA „NAJBOLjA START-UP IDEJA”

U okviru projekta „Pokreni se za posao” danas je na Geografskom fakultetu održana prezentacija takmičenja „Najbolja start-up ideja”.

Nakon uvodnog obraćanja dekana fakulteta prof. dr Dejana Filipovića takmičenje su prezentovali Dragomir Petronijević član Gradskog veća grada Beograda, Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije i Zvjezdana Crnogorac iz kompanije Via Academica.

Dragomir Petronijević istakao je da je veoma važno da studenti na vreme steknu znanja koja će im kasnije pomoći ukoliko odluče da postanu preduzetnici.

„Danas prezentujemo takmičenje „Najbolja start-ap ideja” u okviru projekta „Pokreni se za posao”. Potrebno je da napravite timove koji će brojati od dvoje do petoro ljudi, kako biste zajedničkim radom ideju sproveli u delo. Na Geografskom fakultetu postoji smer turizmologija koji otvara sasvim nove mogućnosti za preduzetništvo.“ – rekao je Petronijević.

Ljiljana Marković upozorila je studente da je put od ideje do privatnog biznisa veoma dug, kao i da ta vrsta posla nije za svakoga ko ima dobru ideju i da postoji mnogo zamki u koje početnik može da upadne.

Studentima se obratila i Zvjezdana Crnogorac iz kompanije Via Academica i prenela svoja iskustva u pokretanju sopstvenog biznisa.

 

startup dstartup 0 (2)startup 0 (3)startup 0 (0)startup 0 (4)    startup 0 (3-1)  startup 0 (4-1) startup 0 (5) startup 0 (6) startup 0 (7) startup 0 (10)startup 0 (8) startup 0 (9)