Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века

Центар за развој каријере Универзитета у Београду позива студенте и све чланове академске заједнице на прву панел дискусију у оквиру новог програма “Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века”, која ће се одржати путем „Зоом“ платформе у четвртак, 24. септембра са почетком у 12 часова.

Годинама слушамо о одрживом развоју и његовој важности, током студија, у медијима, читамо у литератури. Данас уместо нове зимске капе, бирамо маску против смога и штетних ПМ 2.5 честица. Зелене површине су постале депоније смећа. Снега у градовима скоро и да нема, а киша пада кад јој време није. Сиромаштво грађана је из дана у дан све веће. Да ли је време је и да почнемо да „живимо“ одрживи развој, да променимо своје понашање у одговорно, према себи, другима и животној средини у којој боравимо?

Програм “Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века” Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената је замишљен као онлине серијал панел дискусија са професионалцима – алумнијима Универзитета у Београду, који су своје каријере развили на пословима који могу имати одрживост као главни фокус, главну одговорност али и онима који својим радом у мањој мери доприносе реализацији циљева одрживог развоја.

У сарадњи са Саветом зелене градње Србије прву панел дискусију, која ће се одржати 24. септембра организујемо као део програма Светске недеље зелене градње 2020: Време за акцију – #ActOnClimate.

Зашто је зелена градња важна и какве су могућности развоја каријере у тој области представиће Драгана Kорица, Маст.инж.арх. и извршни директор Савета зелене градње Србије. Зелене каријере у сектору зградарства представиће др Александра Сретеновић, доцент на Машинском факултету Универзитета у Београду, члана Савета зелене градње Србије. Свака промена начина и принципа рада захтева иновације, те смо за ову прилику позвали др Недељка Милосављевића, дипл. инж. технол., РТТП, директора Центра за трансфер технологије Универзитета у Београду, да поред савета млађим колегама, представи каријеру иноватора.

Једномесечним сусретима са професионалцима који су изградили “одрживе” каријере желимо да студентима и онима који су дипломирали укажемо на значајне информације, неопходне вештине и знања које могу помоц́и да изграде пут ка одабраној каријери. Учесници – гости овог серијала биће људи који раде у приватном, државном или невладином сектору, малим / средњим предузећима, мултинационалним компанијама. Они раде у администрацији, као менаџери, инжењери, професори… Они су иноватори, стартапери, фрееланцери, истраживачи. Они су професионалци који раде на пословима чији резултати доприносе општем добру. Они су одговорни грађани 21. века!

Линк за пријаву 

Панелисти: Маст.инж.арх. Драгана Kорица, извршни директор Савета зелене градње Србије; др Александра Сретеновић, доцент на Машинском факултету Универзитета у Београду, члана Савета зелене градње Србије; др Недељко Милосављевић, РТТП, директор Центра за трансфер технологије Универзитета у Београду

Модераторка: Јелена Kурјак, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду