Позив за пријаву на Зимску школу отворених података

Фондација Петља је објавила Јавни позив за пријаву на Зимску школу отворених података, намењену студентима треће и четврте године основних студија и мастер студентима друштвено-хуманистичких наука.

Основни циљ Зимске школе је да анимирамо и припремимо будуће економисте, правнике, филологе, социологе, филозофе, антропологе, историчаре, новинаре, педагоге, психологе, андрагоге, учитеље, политикологе и друге за то да вештина аргументације и доношење закључака засновано на подацима представља нешто што ће им требати без обзира да ли ће након завршетка студија наставити да граде своју каријеру у науци, образовању или привреди.

Програм једномесечне Зимске школе је замишљен као комбинација предавања уживо и самосталног проласка кроз онлајн материјале на Петљиној платформи. Полазници ће се упознати и са основним концептима програмског језика Python и интерактивног окружења за израчунавања Jupyter, а цео програм је конципиран тако да полазници од првог часа и сами раде на одређеним скуповима података. Број полазника на Зимској школи је планиран да буде између 25 и 30.

Рок за пријаву на Зимску школу је недеља, 26. јануар 2020. године до 20:00 часова. Све информације о пројекту, предавачима као и пријавни формулар се налазе на следећој страници: https://petlja.org/projekti/Podaci

Комплетна вест ОВДЕ.

petlja