POZIV ZA PROMOCIJU DBU STIPENDIJA

Pozivamo studente master i doktorskih studija da prisustvuju promociji DBU stipendija u ponedeljak, 28. maja 2018. godine u 12:30 časova u Biblioteci Geografskog fakulteta na Studentskom trgu 3/3.

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) objavljuje konkurs za stipendije za praksu ili istraživački boravak u trajanju od 6 do 12 meseci u organizacijama u Nemačkoj (univerziteti, instituti, ministarstva, nevladine organizacije).

Stipendijama će biti podržan najširi spektar struka, uz uslov da je predlog projekta u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije. Ciljna grupa su mladi istraživači i profesionalci – master diplomci (uslov da je diploma stečena u poslednje tri godine ili master studenti pri kraju studija ili studenti doktorskih studija), građani Srbije, starosti do 30 godina, sa znanjem nemačkog jezika (bilo koji nivo).

Dokumenta potrebna za online prijavu na konkurs su: CV, predlog projekta (do 3 strane sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatima), overene kopije diploma kod sudskog tumača na nemačkom ili engleskom jeziku, pismo preporuke od univerzitetskog profesora, sertifikat ili potvrda o znanju nemačkog jezika.

Rok za prijavu je 01.08.2018., a početak stipendije je 01.02.2019. godine.

Više informacija na:

https://www.dbu.de/2590.html
https://www.dbu.de/2615.html
https://www.dbu.de/media/0805170859518j1s.pdf

Kontakt osoba: dr Ana M. Petrović
Koordinator DBU programa stipendija za Srbiju i Mreže DBU stipendista Srbije
https://www.facebook.com/MrezaDBUStipendistaSrbije/
e-mail adresa: borisavljevic.ana@gmail.com