PROGRAM STUDENTSKIH STIPENDIJA KOMPANIJE MANPOWERGROUP

Kompanija ManpowerGroup kreirala je program studentskih stipendija sa ciljem razvoja talenta kod studenata državnih univerziteta na teritoriji Republike Srbije, kao jedan od projekata usmerenih na proslavu desetogodišnjice poslovanja u Srbiji.

„Punih 10 godina u Srbiji i sedam decenija koliko trajemo u preko 80 zemalja, verujemo da uspešno i održivo poslovanje ima snagu da promeni svet. Svoj uspeh nesebično želimo da podelimo sa drugima, i smatramo da su mladi talenti upravo oni kojima je podrška najpotrebnija.“ ističe Aleksandar Hangimana, direktor kompanije ManpowerGroup Srbija. „Stipendijama želimo da ustanovimo dugogodišnji program podrške i finansijske pomoći studentima, koji bismo uskoro želeli da proširimo i na srednje škole koje zaista poseduju dosta talentovanih đaka.“, navodi Aleksandar Hangimana.

Program pod nazivom „Vidimo talente skrivene u vama“ za cilj ima finansijsku podršku 20 stipendista različitih fakulteta, državnih univerziteta na teritoriji Republike Srbije, u rasponu od 100 do 200 evra mesečno, prvenstveno usmeren na razvoj talenta i veština svakog pojedinca.

Konkurs je otvoren za studente treće i četvrte godine osnovnih studija, čije se školovanje finansira iz budžeta i koji su državljani Republike Srbije, za sledeće grupacije fakulteta:

• Fakulteti društveno – humanističkih nauka
• Fakulteti prirodno-matematičkih nauka
• Fakulteti medicinskih nauka
• Fakulteti umetnosti

Definisani kriterijumi za dodelu stipendije obuhvataju sledeće:

• Uspeh na fakultetu (visina prosečne ocene svih položenih ispita i dinamika studiranja)
• Materijalno stanje (opis materijalnog stanja i iznos primanja kandidata i članova uže porodice)
• Profesionalni intervju (realizovan od strane ManpowerGroup HR konsultanata, predviđen za kandidate koji uđu u uži izbor)

Za dodatne informacije o programu studentskih stipendija „Vidimo talente skrivene u vama“ posetite: www.manpower.rs

slika_velika