САЈАМ СТИПЕНДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ, 27. И 28. СЕПТЕМБАР 2017

Универзитет у Београду ће и ове године организовати Сајам стипендија у згради Ректората на Студентском тргу у Београду. Сајам ће, као и прошле године, трајати два дана и одржаће се 27. и 28. септембра 2017. године.

Организацијом ове манифестације имамо жељу да подигнемо ниво информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности. Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству.

Првог дана Сајма, након свечаног отварања, представници Универзитета у Београду представиће могућности за мобилност студената, наставника и истраживача Универзитета у Београду, актуелне мере подршке, награђивања и стипендирања студената, могућности за каријерно информисање и саветовање по питању наставка студија и, на крају, биће организовано предавање о техникама полагања међународно признатих испита страних језика. Другог дана Сајма, биће организоване информативно-консултативне сесије од 10 до 16 часова у холу и дворишту Ректората, и пратећи програм презентација у Свечаној сали, током ког ће учесници Сајма моћи да представе своје програме и дају савете и смернице заинтересованим посетиоцима.

Детаљније информације и програм биће доступни на сајту www.razvojkarijere.bg.ac.rs