SAJAM STIPENDIJA NA UNIVERZITETU U BEOGRADU

Univerzitet u Beogradu organizovaće SAJAM STIPENDIJA u zgradi Rektorata 5. i 6. oktobra 2016.godine.

Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu. Ove godine sajam će trajati dva dana i okupiti predstavnike preko 40 različitih institucija. Na jednom mestu biće dostupne informacije o različitim programima stipendija, potrebnoj dokumentaciji za aplikaciju, rokovima za podnošenje dokumentacije kao i kontakt osobama.

Prvog dana, 5.oktobra biće realizovan uvodni deo programa od 11 do 15 časova u Svečanoj sali Rektorata. Nakon svečanog otvaranja, publici će se predstaviti jedan broj institucija koji će kroz kraća predavanja upoznati publiku sa mogućnostima za mobilnost i stipendiranje studenata, nastavnika i istraživača Univerziteta u Beogradu, mogućnostima za karijerno informisanje i savetovanje po pitanju nastavka studija i tehnikama polaganja međunarodno priznatih ispita stranih jezika.

Drugog dana, u četvrtak, 6. oktobra od 10 do 16 časova, biće organizovan izlagački deo sajma u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja i prateći program u Svečanoj sali gde će učesnici sajma moći da predstave svoje programe i daju savete i smernice studentima. Biće organizovano ukupno trideset informativno-konsultativnih sesija stipenditora i studenata i ukupno osamnaest prezentacija u okviru programa “15 saveta za 15 minuta”. Detaljni program i lista učesnika nalazi se na stranici: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2016

Organizacijom ove manifestacije imamo želju da podignemo nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti.

Pozivaju se studenti i diplomirani studenti osnovnih, master i strukovnih studija Univerziteta u Beogradu da posete Sajam stipendija. Ulaz je slobodan.

Realizaciju Sajma ove godine podržali su prijatelji manifestacije: Kompanije “Coca Cola Hellenic”, “Nordeus”, “Posh&Media”, Obrazovni centar “Equilibrio”, “Loreal Balkan”, “Nestle” i “Ernst & Young”.

Print