СЕМИНАР „ПРОСТОРНО И УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА“

Цетралноевропска служба за прекограничне иницијативе на Балкану уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и Скупштине Аутономне покрајине Војводине организује семинар под називом „Просторно и урбанистичко планирање прекограничне сарадње локалних самоуправа“.

Семинар ће отворити г. István Pásztor, Председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине, мр Ђорђе Милић, в.д. Помоћник Министра, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, г. Ervin Erős, Директор Централноевропске службе за прекограничне иницијативе на Балкану, очекује се и присуство др Слободана Пузовића, Покрајинског секретара за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине.

Предавачи на семинару ће бити еминентни стручњаци у области стратешког планирања прекограничне сарадње као што су г. Gyula Ocskay, генерални секретар Централноевропске службе за прекограничне иницијативе (CESCI), Мађарска, г. Martín Guillermo-Ramírez, генерални Генерални секретар Асоцијације европских граничних региона (AEBR), Немачка, г. Ervin Erős, директор CESCI Balkans, гђа. Ана Николов, AEBR координатор за Балкан, мр Тијана Живановић, Саветник у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије, др Синиша Тркуља, Саветник у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије као и представници Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије и Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине.

Семинар ће се одржати 07. децембара 2015. године у Скупштинској сали АП Војводине, Бановински пролаз бб, Нови Сад, са почетком у 10:00 часова.
Агенда семинара [pdf]
Регистрација учесника је путем mail-a ana.nikolov@cesci-net.euРок за регистрацију учесника је 2. децембар 2015. године.