SEMINAR „PROSTORNO I URBANISTIČKO PLANIRANjE PREKOGRANIČNE SARADNjE LOKALNIH SAMOUPRAVA“

Cetralnoevropska služba za prekogranične inicijative na Balkanu uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine organizuje seminar pod nazivom „Prostorno i urbanističko planiranje prekogranične saradnje lokalnih samouprava“.

Seminar će otvoriti g. István Pásztor, Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, mr Đorđe Milić, v.d. Pomoćnik Ministra, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, g. Ervin Erős, Direktor Centralnoevropske službe za prekogranične inicijative na Balkanu, očekuje se i prisustvo dr Slobodana Puzovića, Pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Predavači na seminaru će biti eminentni stručnjaci u oblasti strateškog planiranja prekogranične saradnje kao što su g. Gyula Ocskay, generalni sekretar Centralnoevropske službe za prekogranične inicijative (CESCI), Mađarska, g. Martín Guillermo-Ramírez, generalni Generalni sekretar Asocijacije evropskih graničnih regiona (AEBR), Nemačka, g. Ervin Erős, direktor CESCI Balkans, gđa. Ana Nikolov, AEBR koordinator za Balkan, mr Tijana Živanović, Savetnik u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije, dr Siniša Trkulja, Savetnik u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije kao i predstavnici Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Seminar će se održati 07. decembara 2015. godine u Skupštinskoj sali AP Vojvodine, Banovinski prolaz bb, Novi Sad, sa početkom u 10:00 časova.
Agenda seminara [pdf]
Registracija učesnika je putem mail-a ana.nikolov@cesci-net.euRok za registraciju učesnika je 2. decembar 2015. godine.