TARA STANKOVIĆ I OŠ STARI GRAD U AKCIJI „DRVO JE ŽIVOT“

Svake godine, u Srbiji se poseče dva miliona stabala, od kojih najviše smrča i jela, a najveći broj strada upravo pred novogodišnje praznike. Podstaknuta ovim poražavajućim informacijama, Tara je sa svojim drugarima iz škole i nastavnicima pokrenula akciju tokom koje će apelovati na širu javnost o pogubnom odnosu prema šumama naše zemlje. Udruženi u akciji spasavanja jelki, učenici škole će u periodu od 2. do 20. decembra 2016. godine u prostorijama škole organizovati izložbu jelkica koje će sami napraviti od recikliranih materijala, pisaće pesme o drveću i izlagaće likovne radove na ovu temu i na taj način apelovati na javnost da se ozbiljnije i odgovornije odnosi prema ovom problemu.

Plakat i flajeri koji su urađeni po ideji učenice Tare Stanković odštampani su na recikliranom papiru i istaknuti na više adresa. Izložba je uveliko počela i nalazi se u holu škole, a radove možete videti i na www.facebook.com/tarahnbg/

Po završetku akcije, Tara će sa učenicima škole i predstavnicima organizacija koje se bave zaštitom životne sredine posaditi mladicu jelke na zelenoj površini škole.

EGEA Beograd i profesori Geografskog fakulteta će dati podršku akciji. Članovi EGEA Beograd će održaćati radionicu za učenike mlađih razreda 12. decembra 2016. godine u biblioteci OŠ Stari Grad sa temom „Nije reč o samo jednom posečenom drvetu“.

tara i drvo